Bujanovac Društvo Jablanički okrug Medveđa Pčinjski okrug Preševo

Prvi sastanak, u novom sastavu, Martinovića s čelnicima opština Medveđa, Bujanovac i Preševo

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Aleksandar Martinović održao je danas u Bujanovcu konstruktivan sastanak sa direktorom Službe Koordinacionog tela Nenadom Mitrovićem, predsednicima opština Medveđa i Bujanovac Draganom Kulićem i Nagipom Arifijem, kao i zamenikom predsednika opštine Preševo Aljminom Šaćirijem.

Опис није доступан.

Zajednički pristup rešavanju problema sa kojima se Preševo, Bujanovac i Medveđa suočavaju i veća prisutnost ministra Martinovića i direktora Mitrovića na terenu u ovim opštinama ključne su tačke dogovora sa današnjeg sastanka, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Istakavši da je među sagovornicima postignut visok stepen razumevanja, Martinović je naveo da postoji dobra volja za saradnju, koja je u interesu i Srba i Albanaca.

On je dodao da će Koordinaciono telo ostati spona između ove tri opštine i Vlade Srbije, jer je zajednički zadatak i cilj da se građanima koji ovde žive obezbede što kvalitetniji uslovi za život i da se uloži u sveukupni razvoj ovog kraja Srbije, što je i politika predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Martinović je najavio posetu Preševu, Bujanovcu i Medveđi u bliskoj budućnosti, sa ciljem da sa predsednicima opština još jednom analizira situaciju na lokalu, kako bi zajednički iznašli načine da bar deo postojećih problema reše.

Опис није доступан.

Ministar je današnju posetu Bujanovcu iskoristio i da obiđe radove na deonici puta Bujanovac-Jablanica, gde je razgovarao sa meštanima, a posetio je i manastir Prohor Pčinjski.

Опис није доступан.

Današnji sastanak je inače prvi sastanak Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u novom sastavu, koji je ujedno bio prilika da Martinović u svojstvu ministra državne uprave i lokalne samouprave donira opštinskim upravama opština Preševo, Bujanovac i Medveđa laptop računare za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.