Hronika Lebane Vesti

Uhapšeni zbog sumnje da su za 14 miliona dinara oštetili JKP „Imovina“ Lebane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su nezakonitim prisvajanjem novca JKP „Imovina“ Lebane izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja čime su to preduzeće oštetili za više od 14,7 miliona dinara.

Uhapšeni su B. J. (1973) odgovorno lice JKP „Imovina“ Lebane i zaposleni u ovom preduzeću S. S. (1984), D. S. (1965) i J. S. (1984), kao i D. D. (1984) i R. S. (1951) odgovorna lica tri preduzetničke radnje iz Lebana. Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i N. S. (1957) bivše odgovorno lice JKP „Imovina“ Lebane koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Kako se sumnja, B. J. i N. S. su uz pomoć osumnjičenih radnika JKP „Imovina“, od 2017. do 2021. godine, u više navrata, sa računa ovog javnog preduzeća bez pravnog osnova preneli više od 5,2 miliona dinara na svoje i račune drugih zaposlenih, kao i fizičkih i pravnih lica.

Sumnjiče se, takođe, da su pribavili imovinsku korist osumnjičenima D. D. i R. S. kojima su, po osnovu 33 fiktivna ugovora za građevinske i druge radove koji nisu realizovani ili su izvedeni bez osnova, isplatili više od 9,5 miliona dinara sa računa JKP „Imovina“.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a.