Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Puzović održao sastanak sa predstavnicima gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga

U Regionalnoj privrednoj komori u Leskovcu direktor JP „Srbijavode“, Goran Puzović održao je sastanak sa predstavnicima gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Na ovom skupu bilo je reči o održavanju, čišćenju i uređenju vodotokova prvog i drugog reda na ovom području. Kako je rečeno ovo je prvi sastanak koji „Srbijavode“ održava sa lokalnim samoupravama u cilju registrovanja problema i iznalaženja mogućnosti za njihovo rešavanje uz maksimalno uvažavanje potreba građana.

Kako je naglasio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović preduzeće ,,Srbijavode“ investiralo je poslednjih nekoliko godina na području Jablaničkog okruga preko 200 miliona dinara u vodotokove prvog reda uređujući korita Južne Morave, Veternice i Jablanice i dodao da će ove godine na osnovu potpisanog sporazuma biti regulisano i korito Tulovske reke u šta će po 20 miliona dinara uložiti ovo preduzeće i grad Leskovac.

Privredna komora u ovom slučaju pokazala je da je spona između lokalnih samouprava ovog područja i preduzeća „Srbijavode“. Kako je istakao direktor ove asocijacije Goran Jović iznalaženje mogućnosti za zaštitu vodotokova i investiranje u njih je prioritet svih privrednika. Cilj ovog sastanka je da se uradi analiza svega što je u zaštiti vodotokova urađeno u prethodnom periodu, kao i da se utvrde problemi i odrede prioriteti za naredni period.

Goran Puzović, direktor preduzeća ,,Srbijavode“kazao je ovom prilikom da će ubuduće potrebe lokalnih samouprava biti redovnije sagledavane. Na ovom sastanku zaključeno je da se mora podići svest o značaju očuvanja vodotokova i da se u tom cilju mora edukovati stanovništvo, a posebno učenici i apelovano na građane da ne odlažu otpad u rečne vodotokove.

 

(Kraj)