Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Leskovac Srbija Vesti

Raspisan konkurs za srednjoškolce u Jablaničkom okrugu

Lokalni tim Leskovac Unije srednjoškolaca Srhije, odlučio je da, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Radoje Domanović“, organizuje literarni konkurs.

U današnje vreme kada su srednjoškolci sve više povučeni u sebe, jedan od načina da izraze svoje emocije, misli i nedovršene reči je pisanje. Odlična prilika za to je baš ovaj konkurs! Pravo učešća u nagradnom konkursu imaju učenici svih srednjih škola u Jablaničkom okrugu.

Teme o kojima će učesnici pisati su sledeće:
„Napisaću ti stih“,
„Pesma u meni“ i
„Naš jezik je simbol mene“.

Radove možete slati na mejl mija.pejic@unss.org.rs, a prva tri mesta biće nagrađena specijalnim nagradama koje je pripremila Biblioteka. Prijave za konkurs otvorene su od 21. marta do 21. aprila 2021. godine.

Unija srednjoškolaca Srbije je organizacija mladih, nastala sa ciljem stvaranja organizacije koja će reprezentovati i zastupati srednjoškolce na nacionalnom i evropskom nivou. Danas je jedina nezavisna, reprezentativna, srednjoškolska organizacija u Srbiji. Organizacija je razvila nacionalnu mrežu koja broji 196 učeničkih parlamenata u 76 gradova/opština Srbije. Trenutno organizacija
predstavlja ukupno oko 110.000 srednjoškolaca/ki. Neki od osnovnih ciljeva Unije srednjoškolaca jesu demokratizacija učeničkih struktura, osnaživanje i jačanje kapaciteta učeničkih parlamenata,
neformalno obrazovanje srednjoškolaca, stvaranje inkluzivne i bezbedne školske zajednice…

Ukoliko želite da saznate nešto više o Uniji i njenom radu, možete to uraditi na našem sajtu: www.srednjoskolci.org.rs, a ukoliko želite da saznate više o Lokalnom timu Leskovac, ili imate neka pitanja ili nedoumice, možete nas kontaktirati preko našeg Instagram profila @unss.le ili na mejl mija.pejic@unss.org.rs.

 

infocentarjug.rs