Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Roštiljijadu otvara Željko Joksimović, a zatvara Dragana Mirković

Na ovogodišnjoj leskovačkoj Roštiljijadi koja će trajati od 27. avgusta od 2. septembra pored tradicionalnih takmičenja i pravljenja najveće pljeskavice na svetu, nastupiće i velike zvezde naše estrade najavljuju organizatori.

29. Roštiljijada, najveći festival roštilja i specijaliteta od mesa na svetu, koji najviše privlače brojne posetioce iz cele Srbije, ali i iz zemalja u okruženju, održava se tradicionalno poslednje nedelje u avgustu. Pored uživanja u dobrom zalogaju organizatori se svake godine potrude da posetioci uživaju i u odličnom kulturno zabavnom programu.

Ovogdišnju Roštiljijadu će svojim koncertom 27. avgusta otvoriti pop pevač Željko Joksimović, 28. avgusta nastupa Mira Škorić, 29. avgust rezervisan je za nastup Alena Islamovića, 30. avgusta goste na Roštiljijadi zabavljaće Dejan Petrović sa svojim Big bendom, pretposlednji dan rezervisan je za nastup Zvezda granda, a 1. septembra svoj koncert održaće folk zvezda Dragana Mirković.

Novina je da se od ove godine u organizaciju muzičkih koncerata i dolazak velikih zvezda, uključila i Melos estrada koja će u centru Leskovca postaviti potpuno novu i veću binu, sa velikim led ekranima i koja će biti otvorena sa svih strana kako bi oni koji gledaju koncerte mogli da ga prate sa svih strana.

Pored koncerata organizatori najavljuju i tradicionalne prateće manifestacije za koje vlada uvek veliko interesoavanje a to su pripremanje najveće pljeskavice “iz ruku“ i “najveće pljeskavice na svetu“, takmičenja na kojima se redovno obaraju rekordi.