Jablanički okrug Leskovac Sport Vesti

RTS Kros, u subotu 14. oktobra, na leskovačkom hipodromu

Juče je u Svečanoj sali grada Leskovca promovisano sportsko dešavanje – RTS Kros, koje će se u subotu, 14. oktobra održati na leskovačkom hipodromu sa početkom od 9.40 časova. Pored dece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola, učešće će uzeti i profesionalni atletičari, seniori i pripadnici Trećeg centra za obuku iz Leskovcu. U planu je održavanje 27-28 trka na različitim dužinama, u zavisnosti od uzrasta učesnika.

„RTS kros je jedna od najdugovečnijih sportskih manifestacija u Srbiji – za 33 godine postojanja, ciljem je prošlo više od 9 miliona učesnika osnovnih i srednjih škola, ali i predškolaca iz Srbije, regiona i dijaspore. Podsetiću da je prošlogodišnja trka RTS Kros serije održana u našem gradu bila najmasovnija i da je kroz cilj prošlo preko 3000 učesnika, ako i da su sredinom prošle godine su u našem gradu u okviru RTS Kampa „Leskovac 2022“ boravila deca srpskog porekla iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske, kao učesnici krosa. Ponosni smo n a to što je upravo na inicijativu grada Leskovca i grada Zaječara Kros RTS-a doživeo transformaciju, da sada traje 365 dana u godini. Od ove sportske manifestacije odlikovan sam još jednim velikim priznanjem – zlatnim znamenjem“ – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zahvalivši se svima koji učestvuju u organizaciji manifestacije i istakao da Leskovac ozbiljno učestvuje u istoj i da otvorenog srca dočekuje svoje goste.

„Ovu Kros seriju smo počeli u maju mesecu u Bijeljini, potok je održan kros u Rekovcu, zatim u Zaječaru, Somboru i u subotu će biti u vašem velikom i prelepom gradu. Kros RTS-a je rođen 1991. godine u Jugoslaviji, a na inicijativu grada Leskovca i grada Zaječara 2000. godine učinjena je transformacija i sada živi cele godine. U ovoj godini preko 400 hiljada učesnika je prošlo kroz cilj. Prošle godine u Leskovcu, zbog tehničkih stvari, nismo u obzir uzeli prve dve trke predškolaca inače bi Leskovac oborio rekord, a verujem da će u subotu uz pomoć lepog vremena doći veliki broj učesnika“ rekao je Stevan Kovačević, osnivač i direktor RTS Kros-a.