Lebane Politika Vesti

Saopštenje za javnost Srpske stranke Zavetnici u Lebanu

Pre tačno godinu dana 03.10.2022. godine na brdu nadomak Lebana zvano ,Čukljenik” krenula je prva faza u izgradnji Turistički rekreativnog eko parka ,Čukljenik”. Ministarstvo turizma i omladine je za ovaj projekat u prvoj fazi opredelilo 30 miliona dinara i dodati PDV još 20%, navodi se u saopštenju Radovan Cvetković iz Lebana, člana Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici i odbornika u Skupštini opštine Lebane.

Nastavak saopštenja prenosimo u celosti:

„Februara ove godine, tačnije 10.02.2023. sam ministar turizma i omladine, Husein Memić obišao je radove na izgradnji ovog parka i govorio o značaju ovog projekta.

Rok za završetak radova prve faze prvobitno je bio 50, a kasnije 150 kalendarskih dana.

Prošlo je tačno 365 kalendarskih dana, prva faza i dalje nije završena. Radovi se ne izvode, materijal stoji zatočen u šumi, svi rokovi su probijeni, a nema ni naznaka da je završetak radova na prvoj fazi blizu.

Pitanje za loklanu samoupravu opštine Lebane i Ministarstvo turizma i omladine: Gde su utrošena sredstva koja su planirana za realizaciju ovog projekta, koja iznose 30 miliona dinara i zašto ovaj projekat i nakon 365 kalendarskih dana nije realizovan?

Tražimo odogovor u ime svih meštana opštine Lebane“ navodi se u saopštenju Srpske stranke Zavetnici u Lebanu.