Kosovo Vesti

Sertić i Đurić obišli fabriku "Lola" u Leški na Kosovu i Metohiji

Ministar privrede Željko Sertić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić obišli su pogone Fabrike “Lola” u Lešku na severu Kosova i tom prilikom poručili da će ova, ali i Vlada koja bude formirana nakon izbora, podržavajući ekonomiju, nastaviti da podržava i građane na Kosovu i Metohiji.

“Što se tiče fabrike “Lola” jednostavno želim da kažem svim radnicima i rukovodstvu da ne treba da brinu, država će voditi računa o ovoj fabrici kao što je vodila i do sada,  jer ako ne budemo obezbedili da fabrike i pogoni rade nećemo imati ni naše ljude”, reklao je Sertić. Ministar je dodao da je to najvažniji državni i politički cilj što se tiče prostora Kosova.

fabrika Lola 3 fabrika Lola 2

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je tom prilikom da je strateški ynačaj da ova fabrika nastavi sa radom “Za sve ljude na KiM je značajno da znaju da Vlada Republike Srbije stoji, kako iza naroda, tako i iza privrede koja je u osnovi ekonomskog dela opstanka našeg naroda na KiM. I Vlada koja će biti formirana nakon aprilskih izbora nastaviće da podržava ovaj narod na taj način što podržava ekonomiju”, rekao  je Marko Đurić.

Direktor fabrike “Lola” u Lešku Prvica Jevremović izjavio je da je fabrika vratila dugovanja koja je imala i  da je ova današnja poseta veliki podstrek zaposlenima za budući rad.  U “Loli” u Lešku radi 157 radnika, a prosečna plata je 32.000 dinara. Prema rečima direktora Jevremovića strateški cilj je da se poveća proizvodnja, pronađu nova tržišta, a samim tim i poveća broj radnih mesta.