Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Pčinjski okrug Region Sijarinska banja Trgovište Vesti Vranje

Skoplje: Radionica za pripremu zajedničkih projekata opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Severoistočnog i Skopskog regiona Severne Makedonije

Skoplje: Radionica za pripremu zajedničkih projekata opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Severoistočnog i Skopskog regiona Severne Makedonije

U okviru projekta “Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja” Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Skoplju organizuje radionicu za identifikaciju i pripremu zajedničkih koncepata projekata. Na radionici učestvuju gradonačelnici, predsednici opština i predstavnici gradova i opština i predstavnici opština Severoistočnog i Skopskog regiona Severne Makedonije.

„Danas i sutra smo ovde kako bi napravili konkretne korake u našoj saradnji identifikacijom i pripremom koncepata projekata“ – rekao je predsednik skupštine Centra za razvoj dr Goran Cvetanović na otvaranju skupa.

„Prepoznali smo zajedničke potrebe, uvideli zajedničke probleme a program prekogranične saradnje je šansa za njihovo rešavanje sve u cilju boljeg života građana sa obe strane granice.“ – dodao je Cvetanović.

Cilj radionice je prepoznavanje zajedničkih interesa i koncipiranje predloga projekata radi što bolje pripreme za predstojeći susedski program Srbija – Severna Makedonija. Projekat “Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja” realizuje se od avgusta prošle godine.

„U oktobru prošle godine predstavnici gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga i predstavnici opština severoistočnog i Skopskog regiona Severne Makedonije sklopili su partnerstva i potpisali memorandum o razumevanju i saradnji. Dvodnevnom radionicom, napraviće se konkretni koraci u međusobnoj saradnji“ istakla je direktor Centra za razvoj, Dragana Belenzada.

Projekat “Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“ ima za cilj umrežavanje lokalnih samouprava Jablaničkog i Pčinjskog okruga i opština severne Makedonije i podizanje kapaciteta lokalnih samouprava za učestvovanje u programu prekogranične saradnje. Projekat sufinansiraju Razvojna agencija Srbije, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i 12 jedinica lokalnih samouprava Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

 

(Kraj)