Jug Srbije Leskovac Vesti

Skup ginekologa u Leskovcu

U organizaciji Sekcije za ginekologiju i akušerstvo Srpskog lekarskog društva i leskovačke Opšte Bolnice u hotelu Bavka danas je održan stručni simpozijum na temu „Novi organizacioni, dijagnostički i terapijski izazovi u ginekologiji i akušerstvu Srbije“.

Simpozijum kome prusustvuje 350 medicinskih stručnjaka iz ovih oblasti, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Otvarajući skup ginekologa prijatan boravak u Leskovcu i uspešan rad, poželeo je gradonačelnik Goran Cvetanović, naglasivši da prisustvo velikog broja eminentnih stučnjaka u ovom gradu, blizu 400 njih, zapravo govori o reputaciji koju leskovački lekari imaju među klegama, širom Srbije.

Predavanje na temu „Psihosocijalni stres kao faktor rizika za pojavu ginekoloških malignoma“ na stučnom skupu održao je i potpredsednik Ginekološke sekcije leskovačke Opšte Bolnice primarijus doktor specijalista Dragan Krstić. Među mnogobrojnim temama ovogodišnjeg stručnog simpozijuma „Novi organizacioni, dijagnostički i terapijski izazovi u ginekologiji i akušerstvu Srbije“ su predavanja na nekoliko tema:

Novi koncept patologije trudnoće,

Prevencija prevremenog porođaja,

Ishod trudnoća posle operativnog tretmana promena grlića uterusa,

Maligni tumori jajnika – savremeni pogledi na etiologiju i dijagnostiku i tretman.

Stručni skup Ginekologa akreditovan je kod Zdravstvenog saveta Srbije i realizovan u organizaciji ginekološke sekcije Srpskog lekarskog društva Srbije i podružnice društva leskovačke Opšte Bolnice Leskovac i grada Leskovca.

 

(Kraj)