Leskovac Vesti

SNS odgovara DS-u

Povodom današnjeg saopštenja GO DS-a Leskovac oglasio se saopštenjem i GO SNS-a Leskovac.

Leskovac – Razumemo potrebu opozicione Demokratske stranke da kritikuje rad lokalnog rukovodstva, ali izražavamo veliko žaljenje što njihovi postupci često prelaze granice onoga što bi trebalo da čini jedna konstruktivna opozicija i što obmanjuju građane Leskovca iznoseći neistine u svojim izjavama i saopštenjima za javnost, saopštenmo je iz GO SNS-a u Leskovcu.
Primer za to je upravo poslednje zasedanje Skupštine grada, na kojem su odbornici Gradskog odbora Demokratske stranke pokušali da Javno-komunalno preduzeće „Toplana“, jedno od najuspešnijih leskovačkih javnih preduzeća , predstave kao gubitaša. Podsećamo Demokratsku stranku da je ovo preduzeće 2015.godinu završilosa dobitkom od 80.300.000 dinara, a da su upravo oni leskovačku „Toplanu“ ostavili sa velikim dugom. Još jedna neistina koju Demokratska stranka plasira jeste da Grad Leskovac zapošljava ljude uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Odgovorno tvrdimo da od decembra 2013.godine, kada je i počela da važi pomenuta zabrana, ni sa jednim licem nije zasnovan stalniradni odnos, već je reč o sklapanju ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova usled povećanog obima posla ili odlaska u penziju.
Kako je i definisano Zakonom o budžetskom sistemu i kako je praksa u drugim lokalnim samouprava u Srbiji, Gradska uprava za finansije podnosi izveštaje Skupštini grada Leskovca tri puta godišnje, što je još jedan pokazatelj da je rad ove lokalne samouprave u potpunosti transparentan.  Još jedna neistinita konstatacija odnosi se na isplatu nadoknada za članove upravnih i nadzornih odbora. Molimo leskovačke demokrate da ne obmanjuju građane Leskovca na ovakav način s obzirom na to da nijedan budžetski korisnik ne prima nadokanadu za rad upravnog ili nadzornog odbora.
Podsećamo još jednom sve u Demokratskoj stranci da ovo lokalno rukovodstvo radi u skladu sa zakonom pa svako dalje iznošenje neistina na taj račun od strane demokrata, a usled nedostatka konkretnog političkog programa, nije održivo i nema smisla, navodi se u saopštenju GO SNS-a Leskovac.