Srbija Vesti

Srbi sa KiM na Vučićevu molbu od sutra uklanjaju barikade ali ako Kurti nastavi teror postaviće barikade koje više neće biti sklanjane

Posle sastanka sa Kriznim štabom sa barikada predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su Srbi na njegov predlog prihvatili da sutra ujutru uklone barikade, ali da ništa ne veruju Aljbinu Kurtiju i u slučaju nastavka hapšenja i progona postaviće barikade koje više neće biti sklanjane.

Printscreen/Kosovo-online

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras u Raški, u razgovoru sa Srbima sa KiM, da je došao da ih čuje i da pretpostavlja da će mu biti ispostavljeni, kako je rekao, „nemogući zahtevi“ koje će saslušati i da će, kako god bilo, ostati uz njih. „Jeste ovo simbolična pobeda, ali mi sada nedvosmisleno imamo na papiru napisano da ljudi sa barikada neće biti proganjani“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da više ne moramo da se pozivamo na dokument Rasmusen-Tači, već da imamo poseban papir koji daje prava Srbima na KiM i državi Srbiji, a Kforu nameće obavezu da ne smeju da šalju snage na sever Kosova.

– Ja im ne verujem ništa, da će Kurti poštovati ovo. Ali šta drugo. Danima i noćima smo imali veoma teške razgovore. Znam koliko vam je teško da kažete lepu reč o državi, ali videli ste koliko se ne štedimo, i da se za svaku reč borimo. Za reč barikade smo se borili celu noć, da niko ko je bio na barikadama ne može da bude procesuiran – istakao je Vučić.