Jug Srbije Kultura Lebane Vesti

Lebanski gimnazijalci NAJBOLJI na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta Srbije

Na ovogodišnjoj Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta Srbije, koja je održana u Domu kulture „Radan” u Lebanu, Teatar „Gimnazijalac” Gimnazije u Lebanu po drugi put izvojevao je pobedu.

 

Predstava „Životinjska farma” pobrala je simpatije ne samo publike, već i selektora Miroslava Trifunovića. Angažovanost, talenat, poletnost, promišljenost i hrabrost gimnazilaca bili su dovoljni da Životinjska farma bude najbolja predstava u celini i da predstavlja Lebana, i čitave okruge, ne Republičkoj smotri amaterskih pozorišta Srbije u Kuli. Zapažen rezultat Teatar „Gimnazijalac” je postigao i pre šest godina kada je predstavom Porodične priče branio boje Lebana u Kuli.


Pored nagrade za najbolju predstavu, „Životinjska farma” osvojila je i nagradu za najbolju režiju, a Teodora Srećković, učenica prvog razreda, pokazavši raskošni glumački talenat, svu lepotu i snagu umetničkog izraza – proglašena je najboljom glumicom na ovogodišnjoj Smotri. Uspeh talentovane i posvećene Teodore Srećković, koja je prvi put na sceni, treba posebno istaći ako imamo na umu da je bila u konkurenciji sa mnogo starijim i iskusnijim glumicama.

Za sedam godina postojanja, Teatar je dostojno predstavio Lebane širom Srbije i doneo blizu četrdeset nagrada Gimnaziji.

Posebnu zahvalnost, pobednička ekipa, uputila je  Domu kulture „Radan” u Lebanu koji je uvek imao razumevanja i sluha za njihov rad i trud.

FOTO

(ICJ)