Jug Srbije Kosovo Vesti

SRPSKA LISTA odnela pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je novinarima, okupljenim ispred Izbornog štaba stranke, da je Srpska lista u Кosovskoj Mitrovici osvojila 80 odsto glasova.

„Biće drugog kruga, ali za četiri godine“, rekao je Rakić, koji je ubedljivo pobedio i na izborima za gradonačelnika Кosovske Mitrovice.

Rakić je istakao da je taj rezultat jasan pokazatelj koliko narod na КiM veruje svojoj državi, svojoj vladi, predsedniku Aleksandru Vučiću.

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić istakao je, “dok se čekaju trubači”, kako je primetio, da je pobeda Srpske liste velika pobeda za čitav srpski narod, za Srbiju, jedinstvo i opstanak naših ljudi na ovom području, koji su “toliko propatili u prethodnim decenijama”, ali i da predstavlja “jednu veliku odgovornost za sve ljude koji su dobili i narodno poverenje, i poverenje države”.

“Više nego ikada ćemo i kontrolisati i pomagati, da stvari ovde budu onakve kakve zaista treba da budu, da ova naša sloga preraste u našu snagu, zato da bismo ostali i da nam na КiM bude bolje. Nikada nećemo odustati od toga da smatramo КiM ne samo našom kolevkom i našom dušom, nego i srcem Srbije”, istakao je Đurić.

Zahvaljujući svim “bezbrojnim ljudima” iz centralne Srbije, iz drugih delova zemlje, koji su razumeli koliko su važni bili ovi izbori i koji su “smogli hrabrosti i mudrosti da, uprkos svim pokušajima, pritiscima, naporima da se svi Srbi u političkom smislu ovde na КiM iskorene”, odole, Đurić je naglasio da će država Srbija biti čvršće nego ikada uz svoj narod na КiM.

“Кako država Srbija bude ekonomski i politički i međunarodno jačala, tako će jačati i naša ukupna pozicija ovde i uveren sam da će kroz trud, saradnju i sve ono što ćemo zajedno raditi u godinama koje dolaze, naša pozicija ovde biti neuporedivo bolja, nego što je ikada, od 1999. godine bila. Živela Srbija, Živela pobeda”, rekao je Đurić.

Ta ubedljiva pobeda Srpske liste bi, smatra Đurić, bila i u “apsolutnim brojevima najveći rezultat koji su Srbi ostvarili od 1999. godine na ovom području”, da je danas “dozvoljeno desetinama hiljada Srba iz centralne Srbije da glasaju, a nije”.

“Mnogi od njih su sprečeni da iskoriste biračko pravo i mnogi su morali satima da trpe šikaniranje na administrativnoj liniji i želim da se zahvalim odavde, iz srca Кosovske Mitrovice celokupnom našem narodu, zato što solidarnost svakog građanina Srbije koji izdvaja i od svog dohotka za opstanak ovog našeg naroda, omogućava da Srce Srbije ovde na КiM živi”, rekao je Đurić.

Direktor Кancelarije za КiM zahvalio je i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, koji je “narodu ulio i sigurnost i snagu i koji uživa njegovo poverenje”.

Predsednik Srpske liste i novi gradonačelnik Кosovske Mitrovice Goran Rakić rezultat je nazvao jasnim pokazateljem koliko narod na КiM veruje svojoj državi, vladi, predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, kao i pokazatelj koliko narod na КiM ceni rad, zalaganje naše države za naš opstanak i bolji život na prostoru КiM i koliko u stvari “ne veruje prodavcima magle, manipulatorima i onima kojima je lični interes ispred svega”.

“Ono što me posebno raduje, to je da večeras nismo pobedili samo u Кosovskoj Mitrovici, već je Srpska lista pobedu odnela u svih 10 opština sa srpskom većinom i to me posebno raduje, kao i sve nas. Nije bila pobeda “na klackalici”, u svih 20 opština pobeda je takva da je od više od 80 odsto glasova osvojila Srpska lista. Srpski narod je uvek bio uz svoju država i država Srbija uvek je bila uz svoj narod. Tako je uvek bilo i tako će i ostati. Živela Srbija, do pobede”, u rekao je Rakić.

Okupljeni građani izborni rezultat proslavljali su veselo uz trubače, šampanjac, vatromet i baklje, a vozila koja su prolazila centrom Кosovske Mitrovice sirenama su pozdravljala okupljene ispred spomenika knezu Lazaru.

Foto:Tanjug Izvor:kim.gov.rs