Srbija Vesti

Srpsko – turski odnosi imaju veliki uticaj na mir i stabilnost u regionu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom, koji mu je preneo pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kao i njegov poziv da poseti Tursku, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Predsednik Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo što predsednik turske Skupštine Kahraman dolazi u Srbiju neposredno posle uspešne posete predsednika Erdogana, potvrđujući da su odnosi dveju zemalja u stalnom usponu. Dvojica sagovornika su konstatovali da postoji obostrana želja da bilateralna saradnja bude unapređena u svim oblastima, uz očekivanje da će joj uspostavljanje Visokog saveta za saradnju, kao i 16 potpisanih sporazuma, dati značajan podsticaj. Kahraman je dodao da je povećano interesovanje turskih privrednika za investiranje u Srbiji, zahvalivši predsedniku Vučiću na ličnoj podršci turskim investitorima.

Predsednik Vučić i Kahraman su takođe ocenili da je parlamentarna saradnja Srbije i Turske dobra i da je važna za zbližavanje dveju zemalja. Oni su izrazili uverenje da dobri srpsko-turski odnosi imaju veliki uticaj na mir i stabilnost u čitavom regionu.

Predsednik Vučić je još jednom naglasio da će Srbija, kao pouzdan partner, uvek biti na strani legalno i legitimno izabranih organa vlasti Turske i da nikad neće sarađivati sa onima koji bi da ugroze njen ustavni i demokratski poredak.

Foto>Tanjug

Autor>Predsedništvo Srbije