COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Stevanović: „Brine pojava novih žarišta kao što je Leskovac“

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da se epidemija korona virusa u Srbiji ne gasi, već smiruje i da će novoobolelih biti i tokom juna, a možda i kasnije, piše Kurir.

Stevanović je upozorio na ponovne oscilacije u broju pregleda za noć što, kaže, govori u prilog tome da se epidemija ne gasi, već samo smiruje.

„Krajem prošle nedelje je bilo do 50-ak pregleda za noć, noćas je pregledan 81 pacijent. Epidemija se ne gasi, ona se polako smiruje, ali to smirivanje može da potraje“, naveo je Stevanović.

Stevanović je kazao da brine pojava novih žarišta kao što je Leskovac. Na današnjem sastanku sa predstavnicima sindikata, Covid bolnica i ministrom zdravlja, kazao je da će izneti stav da se ne smeju značajno smanjivati kapaciteti za prihvat obolelih jer iako su nam cifre dobre, ne smemo da se opuštamo.

„Moramo biti spremni da primimo sve one koji zatraže pomoć. Priča se neće završiti u maju. Imaćemo novoobolele i tokom juna, možda i iza toga“, zaključio je Stevanović.

(Kurir.rs/Tanjug)