Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Sutra nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Ministarstvo zdravlja poziva građane Srbije da u nedelju 25.marta, u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivni pregled, koji ovog puta podrazumeva pregled mladeža, UZ abdomena i ginekološki pregled za dame. Tom prilikom, u periodu od 8 do 16 časova, 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije otvoriće svoja vrata i za one građane koji, iz bilo kojeg razloga, nemaju zdravstveno osiguranje.

Opšta bolnica Leskovac i Dom Zdravlja Leskovac po predlogu Ministarstva zdravlja organizuju preventivne preglede sutra od 08 do 16 časova. Planirani pregledi za mart mesec su:
1. Ultrazvuk abdomena – Opšta bolnica Leskovac i Dom Zdravlja Leskovac u prostorijama službe radiologije u Opštoj bolnici Leskovac i prostorijama Službe radiologije u Domu Zdravlja Leskova,
2. Pregled (mladeža) – Opšta bolnica Leskovac u prostorijama ambulante dermatovenerologije u Domu Zdravlja Leskova,
3. Ginekološki pregledi – Dom Zdravlja Leskovac u prostorijama ginekološke ambulante Doma Zdravlja Leskovac.
Ovo je sedma po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja, u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 120.000 građana. Od tog broja, više hiljada građana je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.