Jug Srbije Lebane Vesti

Tanja Bogdanović: "Rezultati su zaista inpozantni i najbolji u celom Jablaničkom okrugu"

Na teritoriji opštine Lebane postoje 42 biračka mesta a ukupan broj birača je 18.371 po važećem biračkom spisku. Kompletna izlaznost na teritoriji opštine Lebane, u nedelju 02. aprila, je bila 57,59 posto po zvaničnim statističkim podacima nakon obrađenih rezultata od strane svih predatih zapisnika predsednika biračkih odbora.

„Od ranih jutarnjih sati vršila sam obilazak biračkih mesta, nije bilo nikakvih incidenata niti nepravilnosti. Moram da napomenem da sam sa svima bila u kontaktu, i svako ko je tražio pomoć, pravovremeno je dobio istu, u smislu objašnjenja pojedinih prava. Nakon utvrđenih rezultata sa biračkih mesta, vršilo se slaganje, zatim procedura odlaganja listića u skladu sa pravilima. Ukupno je glasalo 10.593 birača a od tog broja za kandidata Aleksandra Vučića glasalo je 76,97 posto građana, Saša Janković dobo je 5,65 posto, za Vuka Jeremića je glasalo 3,66 posto, za Miroslava Parovića 0,13 posto, Saša Radulović je dobio 0,86 posto, Luka Maksimović je dobio 4,35 posto, Boško Obradović je dobio 1,88 posto glasova, Vojislav Šešelj 3,58 posto, Aleksandar Popović 1,51 posto, Milan Stamatović 0,20 posto i Nenad Čanak dobio je 0,05 posto glasova na teritoriji opštine Lebane“ – kazala je Tanja Bogdanović, koordinator Radnog tela u Lebanu.

 

„U ponedeljak 03. aprila posle 15 sati, u pratnji policije, predat je sav materijal RIK-u i moram da napomenem da smo pohvaljeni od petočlane komisije RIKA-a u Leskovcu, kao opština koja je dala izuzetno pedantne i uredne zapisnike. Dobili smo i zapisnik u kome jasno stoji da nema nikakvih nepravilnosti na biračka mesta, tako da neće biti ponavljanja glasanja na ni jednom biračkom mestu“ – kazala je Tanja Bogdanović, koordinator Radnog tela.

Kandidat Aleksandar Vučić dobio je 76,97 posto glasova na teritoriji opštine Lebane a ovakav rezultat, po rečima starih Lebančana, niko nikada nije dobio.

„Rezultati su zaista inpozantni i najbolji u celom Jablaničkom okrugu. Očigledno je da su građani sa naše teritorije u Aleksandru Vučiću prepoznali njegove ideje, želju i upornost da Lebanu vrati sjaj a sve su to i dokazali dajući mu ovoliku podršku i poverenje“ – dodala je Bogdanovićeva.

Podsećanja radi, na izbore za predsednik Republike Srbije u nedelju 02. aprila najveću podršku i poverenje građana, sa obrađenih 96,7 % biračkih mesta, dobio je kandidat Aleksandar Vučić i to 55,02 posto. Kada je Jablanički okrug u pitanju najveći procenat glasova dobio je u Lebanu 76,97 posto, zatim u Bojniku 74 posto i u Medveđi 70,05 posto glasova. U Leslovcu je Vučić dobio oko 67 posto glasova građana.