COVID-19 Jug Srbije Srbija Vesti

Tiodorović: Mere ćemo najverovatnije produžiti i posle ponedeljka

Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba izjavio je da će mere koje su danas usvojene u cilju sprečavanja širenja korona virusa najverovatnije biti produžene i posle ponedeljka.

Tiodorović je za B92.net rekao da očekuje da za pet dana neće biti takvog poboljšanja da se vidi smanjenje broja zaraženih i umrlih. Prema njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba nije promenio svoj stav po pitanju mera.

„Moram da kažem da je velika većina Kriznog štaba, i onog dela koji nije medicinski, shvatio ozbiljnost situacije. Ali se uvek lomio zbog toga koje će biti posledice po ekonomiju. Ovoga puta neki su imali drugačiji stav u smislu – šta će nam mere, tu je bilo većih oštrih diskusija. Bilo je nekih koji su smatrali da je to preterano, neshvatajući ozbiljnost situacije, a to imamo i među stanovništvom. Među radnicima u ugostiteljstvu i u različitim oblastima“, kazao je Tiodorović za B92.net.

Tiodorović napominje da se na prvo mesto uvek stavlja zdravlje, jer samo, kako ističe, „zdrav čovek može da radi i stvara novu vrednost iz koje će se plaćati lečenje“.

 

Izvor:B92.net