Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Tradicionalna manifestacija „Bojničko leto“ počinje sutra

Tradicionalna manifestacija „Bojničko leto“ je najstarija, najposećenija i najveća manifestacija u opštini Bojnik, koja se održava od 1991. godine. Duže od tri decenije ova manifestacija čuva tradiciju od zaborava ali i prati u svom razvoju, aktuelne kulturne i turističke trendove. Svojim bogatim i raznovrsnim sadržajem privlači pažnju i interesovanje više hiljada posetilaca iz Bojnika i okolnih opština. Program manifestacije čini nekoliko segmenata: izvorno-narodno stvaralaštvo, pozorišne, muzičke, plesne, filmske i dečije predstave, gastronomska takmičenja, izložbe ručnih radova, nastupi vokalnih i instrumentalnih solista i grupa.

Manifestacija počinje u petak, 05. avgusta u 19:30 programom za najmlađe – dečijim maskenbalom. Defile dece pod maskama predvodiće animatori – grupe performera „Cirkus“ koji će kasnije nastupiti i na otvaranju manifestacije. Pored maskenbala, za najmlađe je pripremljeno još mnogo iznenađenja i poklona. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 20:30 a nakon toga ćete uživati u vatrenom i plesnom performansu „Cirkus“ animatora. Za kraj večeri predviđen je koncert pop pevačice Ane Kokić.

Drugi dan manifestacije je dan posvećen pre svega očuvanju tradicije i predstavljanju nematerijalne kulture našeg kraja. Program počinje takmičenjem „Kolo za dukat“ u kome će učestvovati kulturno-umetnička društava iz različitih krajeva Srbije. Sledi nastup vokalne solistkinje Danice Bejatović, proglašenje pobednika takmičenja i koncert Akustik benda.

Na završnoj večeri manifestacije, u nedelju 07. avgusta, biće predstavljena tradicionalna kuhinja i organizovano gastronomsko takmičenje mesnih zajednica nakon čega sledi proglašenje pobednika, koncert Dženana Lončarevića i nastup di-džej Emme.

 

infocentarjug.rs