Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti Zabava

Nastupom Višnje Petrović sinoć su u Sijarinskoj Banji završene trodnevne „24. Gejzerke noći“

Manifestacija „Gejzerske noći“ počela je 30. jula kada su se publici poklonili članovi akustik benda „Dobardante“, prvi glas Medveđe Katarina Petrovič i Miljana Stojanović kao drugi glas Medveđe, a potom i KUD Slavuj iz Novog Badovca. Manifestaciju je otvorio Mijajlo Minić, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Medveđa, zahvalivši se svim prisutnim gostima, predstavnicima lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Draganom Kulićem, i predstavnicima susednih lokalnih samouprava koji su bili prisutni. Za kraj prve večeri posetioci su imali priliku da uživaju u odličnom koncertu Željka Šašića.

U nedelju 31. jula održana je predstava ”Pozorišne čarolije”, umeće na fruli pokazao je Miljan Toković, nastupio je Crkveni hor ”Branko” iz Leskovca, dok je  na kraju druge večeri pevao Marko Bulat.

Program poslednjeg dana manifestacije obeležen je predstavom ”Moja duga je najlepša”, folklorne sposobnosti  pokazali su članovi KUD ”Razigrano kolo – Vez” i KUD ”Vera Jocik”, dok je  ”Gejzerske noći” zatvoro koncert Višnje Petrović. Ova mlada pevačica unela je energiju i duh letnjoj noći u Sijarinskoj Banji.

Organzator Gejzerskih noći je Turistička organizacija Medveđa, a kako je istakao njen direktor Mijajlo Minić, ova manifestacija je tokom tri dana skrenula pažnju na prirodne i kulturno istorijske potencijale ovog dela Srbije.

Gejzerske noći, 24-te po redu, tradicionlano su  održane pored čuvenog gejzera tople vode, zaštitnog znaka Sijarinske Banje i Medveđe i kod restorana „Snežnik“, koji je dobio ime po jednom od 18 izvora mineralnih lekovitih voda u ovoj popularnoj banji.