Hronika Lebane Srbija Vesti

TUGA Lebančanin stradao na Julijskim Alpima

Slovenačka policija saopštila je juče da je na području planine Triglav na Julijskim Alpima pronašla beživotna tela dvojice muškaraca koji su državljani Srbije. Njihova tela pronađena su tokom sistematskog pregleda terena policijskim helikopterima, prenosi STA.

Опис није доступан.
Foto: GRZS/ Ilustracija – Foto:PSK Kukavica Leskovac

Gorenjski policajci pronašli su mrtvog muškarca, državljanina Srbije, na području severnog zida Triglava. Okolnosti ukazuju na planinsku nesreću, objasnili su za STA u Policijskoj upravi Kranj da je upala u dubinu prilikom penjanja. Prema njihovim rečima, preminuli su prijavljen kao nestali u inostranstvu, a policija je u nedelju pokrenula akciju spasavanja.

Agencija navodi da je reč o 33-godišnjem i 42-godišnjem muškarcu koji su u subotu ujutru krenuli na planinarenje, međutim nakon što su došli do visine od oko 1.600 metara, pali su i od zadobijenih teških povreda umrli na licu mesta.

Planinarsko skijaški klub „Kukavica“ Leskovac objavio je u toku jučerašnjeg dana na društvenim mrežama da je njihov član i alpinista Miloš Ristić (33) iz Lebana, koji živi u Italiji, poginuo nesrećnim slučajem minule subote na Triglavu, a tek jutros njegovo i telo njegovog druga pronađeno je na području planine Triglav na Julijskim Alpima.

Identitet druge osobe još uvek nije poznat javnosti.

Miloš Ristić je iza sebe ostavio suprugu, sina i roditelje.

Izvor: STA,PSKKukavicaLeskovac,infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.