Jablanički okrug Medveđa Sport Srbija Vesti

U Medveđi održano takmičenje „Liga malih šampiona” za decu predškolskog uzrasta

Program Liga malih šampiona je projekat za decu predškolskog uzrasta, kao budućih šampiona, a realizuju ga Sportski savez Srbije i republički Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje, uz podršku Ministarstva sporta, Sportskog saveza opštine Medveđa i Predškolske ustanove “Mladost”.

Ove godine Opština Medveđa priključila se projektu Sportskog saveza Srbije pod nazivom „Liga malih šampiona“ koji je prošle godine odrađen kao pilot projekat. Projektom su obuhvaćena deca uzrasta od 5 – 7 godina (predškolski uzrast) sa ciljem podsticanja bio-psiho-socijalnog razvoja deteta, dok je sam rezultat u trećem planu.

Liga malih šampiona sprovodi se u dve takmičarske discipline: Budi brz i spretan – štafetni motorički poligon sa preprekama (ekipu čine 5 devojčica i 5 dečaka, a mališani rade kolut napred, sunožne skokove, „školice“, niske prepone za preskakanje i ubacivanje lopte u kofu ) i  štafetna trka (ekipu čine 5 devojčica i 5 dečaka).

Ovaj projekat realizovan je danas, 2. aprila u sportskoj hali u Medveđi a po završetku takmičenja svi učesnici su dobili zlatne medalje. Pobednici današnjeg takmičenja odlaze, u septembru, na veliko državno finale u Beogradu, gde će se takmičiti sa decom iz 43 grada.

infocentarjug.rs