COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

U hotelu „Gejzer“ obustavljen prijem gostiju do daljnjeg

Rukovodstvo hotela Gejzer u Sijarinskoj banji obaveštava svoje korisnike i goste, koji imaju zakazane termine za boravak u banji, da je prijem gostiju obustavljen do poboljšanja epidemiološke situacije.
Podsećanja radi, juče je u Medveđi zasedao Opštinski Štab za vanredne situacije i dao preporuku Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji, da se pored predloženih mera Zavoda za javno zdravlje Leskovac, u cilju sprečavanja širenja epidemije zarazne bolesti, kao i sprečavanja širenja zaraze među stanovništvom opštine Medveđa (Sijarinska Banja), strogo pridržavaju svih mera, preporuka i instrukcije datih od strane Republičkog kriznog štaba i resornih ministarstava u vreme trajanja epidemije zaraznih bolesti Kovid 19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac u periodu od 26.07.2021. do 07.08.2021. godine bilo je 7 korisnika usluga specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ Sijarinska Banja koja nisu sa teritorije Jablaničkog okruga , a bila su Covid pozitivna.
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Leskovac radi sprečavanja i širenja zarazne bolesti Covid 19  u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gejzer“ Sijarinska Banja, samoj Sijarinskoj Banji i u opštini Medveđa dana 08.08.2021. godine dao je sledeći predlog mera:
1. Izvršiti Ag testiranje na SARS-Cov-2 svih gostiju hotelai korisnika usluga specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ Sijarinska Banja u saradnji sa DZ Medveđa;
2. Izvršiti Ag testiranje na SARS-Cov-2 svih upošljenika specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ Sijarinska Banja u saradnji sa DZ Medveđa.
Istog dana nakon testiranja dobijeni su sledeći podaci:
  • Broj gostiju hotela i korisnika usluga specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ Sijarinska Banja na dan 08.08.2021. godine je 170 od toga u privatnom smeštaju 19 korisnika usluga hotela.
  • Broj testiranih gostiju hotela i korisnika usluga na SARS-Cov-2 je 144
  • Broj pozitivnih gostiju hotela i korisnika usluga na SARS-Cov-2 je 54
  • Broj upošljenika specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ je 125
  • Broj testiranih upošljenika na SARS-Cov-2 je 35
  • Broj pozitivnih upošljenika hotela na SARS-Cov-2 je 14
infocentarjug.rs