Društvo Kultura Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

U Kulturnom centru Medveđa održan koncert muzičkog sastava „Strings on the Wind“

U Kulturnom centru Medveđa, u petak, održan je koncert muzičkog sastava „Strings on the Wind“ iz Beograda u ukviru projekta „Umetnička muzika na jugu – Medveđa 2023 – črtvrta sezona“ koji je podržan od Ministarstva kulture. Ovaj neobičan muzički sastav magistara i profesora muzike koji čine: Ivana Antić – flauta, Vladimir Gurbaj – klarinet i Ivan Milunović – klavir se potrudio da publici na maestralan način približi najpoznatija klasična dela.

U aranžmanu ovog sastava predtavljeni su Dvoržak, Belini, Šubert, Čajkovski, Mocart…Koncert je počeo laganijim notama, sa odlomcima iz opere „Norma“ i Pakalbelovog „Kanona“, preko nešto ritmičnijih „Slovenske igre“, a zatim i „Mađarske igre“ do muzike iz Diznijevih crtaća. Gosti iz Beograda su zaslužili svaki aplauz medveđana i pokazali da su zaista prvorazeredni muzički sasatav za izvođenje klasične muzike u Srbiji.

Direktor Kulturnog centra Medveđe, Nebojša Jakšić, se zahvalio prisutnoj publici i svim medijima koji prate realizaciju projekata ustanove kojom rukovodi.