Jug Srbije Lebane Vesti

U Lebanu jednoglasno usvojen budžet za narednu godinu

Danas je održana osma sednica Skupštine opštine Lebane na kojoj je jednoglasno usvojen budžet za narednu godinu.

Na dnevnom redu našli su se i predlozi odluke o izmeni i dopuni Odluke o opštinskoj upravi opštine Lebane, predlog odluke o davanju saglasnosti na Statut JKP „Komunalac“ i Turistička organizacija Lebane a isti su i većinom glasova usvojeni.

Predsedniku opštine Lebane, Zoranu Iliću data je saglasnost i ovlašćenje za potpisaivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa knjižarom „Delfi“ pred Ministartvom kulture i informisanja Republike Srbije.

Lebanski odbornici izglasali su i predlog odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja poljoprivrede opštine Lebane u periodu od 2017. – 2037. godine.

 

„Danas je jednoglasno izglasan budžet za narednu godinu, opozicija nije imala primedbe i slobodno mogu da kažem da se ovo događa po prvi put od kada se ja bavim politikom. Budžet je zaista rađen onako kako treba i zaista je za svaku pohvalu, nije samo prepisan od prošle godine, kao što se dešavalo ranijih godina. Oko 180 miliona je predviđeno za infrastrukturu i ulaganje u nova radna mesta, 20 miliona je namenjeno za zapošljavanje mladih na stručnoj praksi i po prvi put 20 miliona dinara je namenjeno za poljoprivredu, što nikada do sada nije bilo tako“ – rekao je Srđan Jović, predsednik Skupštine opštine Lebane.

Na današnjoj sednici u Lebanu, Voja Trajković imenovan je za direktora Doma zdravlja a odbornici su glasali i o predlogu razrešenja i imenovanja članova UO Dečijeg vrtića „Dečija radost“ u Lebanu kao i o ŠK OŠ „Radoje Domaović“ u Bošnjacu.