Jablanički okrug Lebane Vesti

U Lebanu održana konstitutivna sednica, za predsednik Skupštine izabran Boban Pejić

U Lebanu je danas održana konstitutivna sednica Skupštine opštine, čiji novi saziv u narednom četvorogodišnjem mandatu će činiti odbornici na osnovu rezultata sa lokalnih izbora koji su održani 17. decembra prošle godine.

Sednicom predsedavao Goran Jović, najstariji odbornik SNS-a

Današnjom sednicom predsedavao je Goran Jović iz Srpske napredne stranke kao najstariji odbornik, a pomagao mu je najmlađi Darko Stanković, takođe iz redova SNS-a.

Na dnevnom redu našlo se 8 tačaka. Prva tačka bila je razmatranje Izveštaja izborne komisije opštine Lebane o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine opštine Lebane održanim 17. decembra prošle godine i ponovljenim na jednom biračkom mestu 30. decembra 2023. godine. Izvestilac po ovoj tački bio je Zlatko Nedeljković a ista je usvojena bez primedbi prisutnih odbornika.

Zatim se pristupilo Obrazovanju Verifikacionog odbora, što je bila druga tačka dnevnog reda, kao i razmatranje verifikacionog odbora što je usvojeno većinom glasova.

Lebane, Polaganje zakletve

Nakon donošenja Odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine opštine Lebane, odbornici, njih 27, od ukupno 31, su položili zakletvu. Četiri odbornika iz redova SPS-a nisu danas bila prisutna na prvom zasedanju i to: Dragan Jović, Srđan Jović, Dragana Gocić Vukadinović i Aleksandar Stevanović.

Šesta tačka dnevnog reda bila je izbor predsednika Skupštine opštine Lebane a na ovom mestu, sa 23 glasa „za“ izabran je Boban Pejić, koji je i u prethodnom sazivu obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine u Lebanu.

Bratislav Islamović jednoglasno je izabran za sekretara Skupštine opštine u Lebanu, ovu funkciju obavljao je i u prošlom sazivu.

Boban Pejić, novoizabrani predsednik SO Lebane

U poslednjoj tački dnevnog reda na današnjem zasedanju za članove Odbora za administrativna – mandatna pitanja izabrani su Svetislav Pavlović, Darko Stanković, Tanja Živković, Snežana Stanković i Olivera Pantović.

Pre samog završetka sednice ostavke na mestu odbornika podnele su Tanja Živković i Nataša Stojanović sa liste „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“.

Na današnjem zasedanju nije izabran zamenik predsednika Skupštine opštine Lebane kao ni novo rukovodstvo opštine.

Podsetimo, na izborima 17. decembra najviše mandata za lokalnu Skupštinu u Lebanu osvojila je Srpska napredna stranka „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“ – 19, Socijalistička partija Srbije – 6, Jugoslav Trajković – Ujedinjeni za opštinu Lebane – 3, GG dr Goran Janjić – 2 mandata i  dr Miloš Jovanović – Nada za Lebane, Srpska koalicija NADA, Nacionalna demokratska alternativa, NDSS, Novi DSS, POKS, Vojislav Mihailović “ 1 mandat.

Ceo snimak sednice Skupštine opštine Lebane možete pogledati u video prilogu

infocentarjug.rs