Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Sport Vesti

U Lebanu počela obuka za FITNES i JIU JITSU (FOTO)

Sportsko udruženje „Konstantin“ iz Lebana u saradnji sa Klubom borilačkih sportova „Jiu jitsu borilački klub“ iz Leskovca od danas je počeo sa obukom za JIU JITSU ili samoodbranu i FITNES vežbama u sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Lebanu. Prvi trening imao je neverovatno jak odziv, čak 50 žena iz Lebana.

„Smisao cele ove priče je rad sa ženama, zbog velikog porasta nasilja nad ženama na ovim treninzima radiće se obuka i za Jiu Jittsu i za Fitnes. Glavni inicijator ove „priče“ je Ivan Zdravković zvani Meda koji, zbog posla kojim se bavi, odlično poznaje problematiku nasilja pa će se na ovim treninzima pored fitnes vežbi učiti i samoodbrana. Ovom prilikom zahvalio bih se lokalnom rukovodstvu a posebno direktoru osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Lebanu Draganu Joviću jer su nam i pored popunjenih termina u ovoj sali, obezbedili dva termina i to utorkom i četvrtkom od 17:45 do 19 sati“ – kazao je za Info centar juga Srđan Jovanović, operativni trener Jiu Jitse dodajući da je prijatno iznenađen videvši koliko žena iz Lebana se odazvalo na samom otvaranju.

 

„Ovde je oko 50 žena i prijatno sam iznenađen ovolikim odzivom. Biće mi još draže ako i za mesec dana bude bio isti broj žena ili čak i veći jer prvih nedelju dana je najteže. Iskoristio bih priliku i pozvao sve pripadnice lepše pola ali i decu jer sa decom je najlepše raditi i praviti od njih uspešne sportiste za dalja takmičenja. Jiu Jitsa ima svoja takmičenja i turnire i to je jedan odličan sport koji će, nadam se, zaživeti i u Lebanu“ – kazao je Jovanović.

Iz Sportskog udruženja „Konstantin“ pozivaju sve zainteresovane da utorkom i četvrtko dođu u sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Lebanu. Trening počinje u 17:45.

FOTO GALERIJA:

(ICJ) Ž.C.

Zabranjeno preuzimanje slika bez pozivanje na izvor!