Jug Srbije Lebane Sport Vesti

Veliki uspeh Lebanskih sportista

K.D.T Morva Vladičin Han, pod tehničkim pokroviteljstvom Ujedinjenog Srpskog Powerlifting Saveza organizovali su VI. Državno prvenstvou Powerliftingu RAW & EQ po GPC pravilima u Vladičinom Hanu. Učestvovalo je 37 takmičara i takmičarki iz 12 klubova iz Srbije, a takmičnje su upriličili i gosti iz Bosne i Hercegovine, Makedonije koji su se posebno rangirali. Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi pred prepunim tribinama sportske hale u Vladičinom Hanu.

Na takmičenju su učestvovali i takmičari iz Lebana članovi kluba sportova snage King Šumane, Nebojša Pešić u kategoriji tinejdžeri do 67,5 kg koji je osvojio prvo mesto i Nikola Marjanović koji se takmičio  u powerliftingu bez opreme u kategoriju tinejdzeri do 75 kg i osvojio je drugo mesto.

Rukovodstvo kluba sporotva snage King koje je pratilo takmičare su Stefan Živković predsednik kluba i član kiuba Aleksandar Đokić. Za lebanske sportiste ovo je prvo takmicenje tako da su u klubu prezadovoljni uspehom i predstavljanjem opštine Lebane i sportskog saveza.

Ovo su bile prve kvalifikacije za Balkansko prvenstvo, samo po jedan takmičar iz kategorije kvalifikovan je za učešće u reprezentaciji na Balkanskom prvenstvu u aprilu 2018. koje će se održati u Vranju. Naredno kvalifikaciono takmičenje u Powerliftingu održaće se 16.12.2017. godine na Gala kupu u Nišu, a 02.12.2017. godine u bench pressu na tradicionalnom Kimit kupu u Beloj Palanci.

Klub se preko projekta finansira iz budžeta opštine Lebane, tako da ovom prilikom rukovodstvo kluba izražava zahvalnost loaklnom rukovodstvu.