Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu podeljene Ponosne kartice „Cena minus za 3+“ majkama sa troje i više dece

U Domu kulture Radan juče su, u prisustvu predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića i predstavnika Pokreta za decu „Cena minus za 3+“, majkama sa troje i više dece svečano podeljene Ponosne kartice koje omogućavaju olakšice i popuste pri kupovini neophodnih stvari.

Ovom prilikom predsednik opštine Ivan Bogdanović kazao je da je ovo skroman doprinos lokalne samouprave porodicama sa više dece uz želju da se podstakne natalitet , ali i olakša težak ekonomski položaj svojih sugrađana. On je dodao da je i do sada opština Lebane vodila računa o unapređenju uslova za razvoj svojih najmlađih sugrađana.

Šta sve podrazumeva Ponosna kartica „Cena minus za 3+“?

– Ponosna kartica „Cena minus za 3+“ je kartica za popust i besplatne usluge namenjena porodicama sa troje i više dece, personalizovana na ime majke.

„Opština Lebane, u saradnji sa Pokretom za decu pokrenula je akciju „Tri plus“. Sve majke sa troje i više dece podnose zahtev za izdavanje Ponosne kartice, na osnovu koje će moći da ostvare popuste kod privrednih subjekata, sa kojima je opština Lebane sklopila ugovor o saradnji a njih je u ovom trenutku 35. Rok za podnošenje zahteva za Ponosnu karticu ne postoji, sve majke koje nisu bile u mogućnosti da do sada podnesu zahtev moći će to da urade i u narednim radnim danima na šalteru Uslužnog centra u zgradi Opštine Lebane, u vremenu od 7 do 15 sati. Krajem meseca će se izrađivati kartice a početkom narednog pozivati majke da preuzmu iste“ – kazala je Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet.

Ideja pokreta je da sve majke sa troje i više dece u Srbiji, a ima ih 120.000, dobiju Ponosnu karticu „Cena minus za 3+“ na svoje ime sa kojom ostvaruju privilegije. Realizacija je zajednička sa lokalnim samoupravama jer uprave imaju baze podataka majki sa troje i više dece. Specifičnost projekta je da se kartica može koristiti svuda u Srbiji bez obzira gde se nalazite jer je to u sklopu kampanje pokreta „Mi smo najveća porodica u Srbiji“, gde se misli na jedno zajedništvo porodica, lokalnih samouprava i pravnih subjekata u kome svi mislimo jedni o drugima.

Vladica Gavrilović iz Pokreta za decu tri plus koji je jedan od idejnih tvoraca ponosne kartica naglasio je da je ova kartica dokaz poštovanja porodica sa više dece i da sam pokret daje doprinos borbi protiv bele kuge koja preti uništenju i nestanku nacije.

Prilikom dodele ovih kartica nastupio je Dečji hor „Pahuljice“. Na kraju svečanosti svi mališani pozvani su da se popnu na pozornicu.

FOTO GALERIJA:

   

   

   

   

   

 

(Info centar juga)