Jug Srbije Lebane Vesti

U Lebanu "potencijalno vanredno stanje"

Predsednik opštine dr Goran Janjić pozvao je u svom kabinetu članove Štaba za vanredne situacije, kada je proglasio „potencijalno vanredno stanje“ , zbog velikih snežnih nanosa u brdsko-planinskim predelima gde je došlo zbog prekida električne energije.

JANJIC 1

On je sve prisutne obavesio da je  dobio upozorenje iz RHMZ-a da ovaj okrug 18. i 19.januara očekuje potencijalno opasno vreme i zato svi moraju da budu u pripravnosti i da do daljneg Štab mora biti u stalnom zasedanju.

„Jedan skip čisti sneg od Buvca prema Drvodelju, gde je situacija vrlo teška, drugi je na relaciji Geglja-Bučumet-Lalinovac, skip JKP „Vodovod“ je po gradu i četvrti čisti teren od Konjina do Ćenovca“, rekao je Srđan Stojiljković, direktor Direkcije za izgradnju.

Ovom sastanku prisustvovao je i Miodrag Spasić, direktor JKP „Komunalac“,  koji je rekao da su svi na terenu iz ovog preduzeća, kao i ljudi koji su angažovani preko javnih radova.

Iz Policijske stanice, Vatrogasno-spasilačke jedinice Lebane, opštinske službe za poljoprivredu kao i službe za zaštitu životne sredine , potvrdili su da je sve pod kontrolom.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Zoran Stanković potvrdio je da nema razloga za paniku, ovakvo vreme je očekivano u ovo doba godine, situacija je slična u celom regionu i da će zajedničkim snagama uspeti i da reše trenutne probleme.

U samom gradu saobraćaj nesmetano funkcioniše.