Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Srbija Vesti

Štefanek pohvalio opštinu Lebane kao najboljeg organizatora ovogodišnjeg „Malog sajma sporta“

Danas je, u sportskoj hali, u Lebanu održan prvi po redu „Mali sajam sporta“ u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta, a uz veliku pomoć i podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine Lebane. Tim povodom opštinu Lebane posetili su, ispred Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković i Davor Štefanek, koji je i zvanično otvorio „Mali sajam sportova“.

Tradicija održavanja „Malog sajma sporta“ traje već 11 godina, a ovogodišnji 10. Mali sajam sporta se prvi put organizuje u opštini Lebane, gde su deca sa teritorije opštine Lebane imala priliku da se upoznaju sa sportovima koje mogu trenirati.

Predsednik SSS i naš proslavljeni olimpijac Davor Štefanek pohvalio je opštinu Lebane kao najboljeg organizatora ovogodišnjeg Malog sajma sporta: „Ovo je deseti i poslednji u nizu Mali sajam sporta, pred veliki Sajam sporta koji će se održati u Beogradu. Opština Lebane može da se ponosi svojom decom, trenerima, sportistima i Sportskim savezom. Oduševljen sam što jedno malo mesto ima ovoliko sportista i na ovakav način organizuje događaje“ poručio je Štefanek.

Štefanek je ovom prilikom istakao da roditelji treba da budu podrška, a dete samo treba da odabere sport kojim želi da se bavi. „Nije dobro da roditelji insistiraju na tome čime će i kako dete da se bavi, kad je sport u pitanju“, rekao je Štefanek.

Predstavnici Spotskog saveza Srbije uručili su predstavnicima Sportskog saveza u Lebanu lopte za škole, koje će biti raspodeljene narednih dana.

U video prilogu možete pogledati kako je izgledao Mali sajam sporta u Lebanu, a po mišljenju prvog čoveka Sportskog saveza Srbije, i najbolji u zemlji.

infocentarjug.rs