Društvo Leskovac Vesti

U leskovačkom selu Guberevac u toku su radovi na rehabilitaciji dve deonice puta

U leskovačkom selu Guberevac u toku su radovi na rehabilitaciji dve deonice puta u dužini od 500 metara.

Foto: sajt grada Leskovca

Ovi radovi deo su ugovora o rehabilitaciji dela opštinskih puteva i gradskih saobraćajnica na teritoriji grada ukupne vrednosti 28,4 miliona dinara koje se finansiraju iz budžeta grada Leskovca. U okviru tog ugovora, završeni su radovi na delu kolovoza Porečke ulice i ulice Milana Momčilovića, uređenje trotoara u ulici Bore Stankovića, rehabilitacija dela kolovoza od Donje Slatine ka Rajnom Polju, na putu Draškovac – Pukovac, put ka Šarlincu, Bogojevce – Zlokućane, Bogojevce – Gornja Lokošnica, deonica prema Donjoj Lokošnici, na putu Leskovac-Grdelica, deonica puta od Vučja prema hidroelektrani i na putu Bunuški Čifluk prema Žabljanu, putu ka Razgojni, zatim Razgojna-Grdanica-Smrdan, Veličkovci-Drćevac, put u Badincu. Ukupno će biti rehabilitovano 4,8 km kolovoza.

Foto: sajt grada Leskovca

Gradonačelnik Cvetanović je danas kazao da na pojedinim deonicama prema Donjoj Jajini, Turekovcu i selu Šišince, nije bilo moguće izvesti rehabilitaciju zbog početka radova na realizaciji ORIO programa koji vredi 18 miliona evra. Najavio je da će u društvu medijskih ekipa u toku naredne nedelje posetiti neku od 12 lokacija na kojima se izvode radovi i dodao:

„Ovi radovi, na rehabilitaciji, su još jedan korak ka ostvarenju našeg cilja – stvaranja boljih uslova za život svih naših građana, bez obzira na to da li žive u gradu ili u selu. Znamo da je kvalitetan put osnovni preduslov za razvoj svake zajednice.

Podsetiću vas da smo pre dve godine ulaganjem od 17,4 miliona dinara rekonstruisali smo put Badince-Guberevac-Mala Grabovnica, a novim sjajem zasijala je i škola sa ulaganjem od 18,5 miliona dinara. Nastavićemo da i u narednom periodu stvorimo bolje uslove za život svih nas.“

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je:

„Radimo presvlačenje gradskih saobraćajnica, odnosno deonica na kojima smo imali učestala krpljenja udarnih rupa i deformaciju kolovoza. Cilj nam je da sve rehabilitujemo kako bi povećali bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Predmet ugovora je priprema deonica i asfaltiranje, nakon toga uređenje bankina.“