Društvo Leskovac Vesti

U Leskovcu se pakuju paketi pomoći za 28.250 penzionera

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, prilikom posete Leskovcu, obišao je i halu Plavi paviljon u kojoj su počeli da se pakuju paketi pomoći za sve penzionere sa teritorije grada Leskovca, bez obzira na visinu primanja, i socijalno ugrožene zajedno sa predsednikom Privremenog organa grada Leskovca  Goranom Cvetanovićem.

Ministar Momirovic u Leskovcu

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović je tada podsetio da se pre 3 godine u vreme epidemije korona virusa, počelo sa pakovanjem paketa za najstarije sugrađane i tada je obećano da će se nastaviti sa tom praksom i ubuduće.

Momirović, Cvetanović

„Do sada je podeljeno preko 110.000 paketa našim sugrađanima i iz budžeta grada je oko 100 miliona dinara za ove 3 godine uloženo. Trenutno pakujemo 28.250 paketa čija vrednost iznosi 34,8 miliona dinara, 10 šlepera sa namirnicama je stiglo. Paket sadrži sledeće artikle so, šećer, brašno, zejtin, supu, čaj, makarone, pirinač, pasulj, keks. Ono što je nama važno jesu naši najstariji sugrađani, koji su temelj Leskovca, čitave Srbije, naša obaveza je da im uzvratimo ljubavlju, pažnjom, pozitivnom energijom, da smo mi jedna velika porodica i da brinemo o njima. Stalno se govori da ako ne poštujete vaše pretke i ne poštujete one koje su vas stvorili, onda prenosite lošu poruku vašoj deci. Ovo je poruka da vodimo računa o našim najstarijim sugrađanima, da damo primer našoj deci, kako bi i naša deca brinula o nama. Drago mi je što je gospodin Momirović danas sa nama, čovek iz naroda, koji neguje porodične vrednosti, ima priliku da vidi kako se brinemo o našim najstarijima. Već je spakovano 4.000 paketa, a jutros se krenulo sa radom. Najpre krećemo sa grdeličkim krajem i vučjanskim, a onda prema gradu. Optimisti smo da ćemo makar pakovanje paketa završiti u toku ove nedelje, a onda i distribuciju istih. Distribucija paketa ide preko Saveta mesnih zajednica“ rekao je Cvetanović.

Konferencija za novinare

Ministar Momirović je rekao da je upravo on insistirao na ovoj poseti i da je želeo da pozdravi sve te ljude koji vredno rade na pakovanju paketa za sve penzionere.

„Ovo je zaista impresivna akcija, prijatno sam se iznenadio kada sam video direktore javnih preduzeća da pakuju, rade, kako bi svojim sugrađanima omogućili neke namirnice koje su važne za svako domaćinstvo. Kao što je gradonačelnik rekao, tu je i pasulj i pirinač, tu su namirnice koje svako domaćinstvo koristi. Leskovac ne samo da je veliki grad, nego je i po površini veliki, 139 mesnih zajednica, jako puno ljudi živi po urbanim i seoskim sredinama, stara domaćinstva. Naš posao je da svim tim ljudima pomognemo. I želeo sam da vidim kako gradonačelnik to radi, jer u celoj Srbiji pričaju o ovome. Svi se trude da pomognu svojim najstarijim sugrađanima, gradonačelnik Cvetanović je tu otišao najdalje i ja sam uveren da to građani Leskovca vrednuju i cene. Naravno da ćemo biti tu da pomognemo i podržimo ovu akciju, da podržimo naše Leskovčane.“

Opširnije u video prilogu: