Društvo Leskovac Vesti

U Norvežanskoj ulici u Leskovcu, započeti radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže

U Norvežanskoj ulici u Leskovcu, danas su započeti radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini od 320 metara, a vrednost ove investicije iznosi 8,6 miliona dinara. Cilj je obezbeđivanje dovoljne količine vode za vodosnabdevanje druge visinske zone u Leskovcu preko crpne stanice Narodni front, rečeno je na konferenciji za novinare.

Svesni smo koliko je vodosnabdevanje ispravnom pijaćom vodom bitan segment za napredovanje jednog velikog grada, svih okolnih mesta i za razvitak čitave društvene zajednice, kazao je predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović. On je podsetio da je u susednoj Kosmajskoj ulici grad Leskovac za rekonstrukciju vodovodne mreže do sada uložio 9,2 miliona dinara, i da je do sada u ovu oblast uloženo preko milijardu dinara, čime je izgrađeno i zamenjeno preko 94 hiljada metara vodovodne mreže. Namera nam je da dotrajale cevi zamenimo na čitavoj teritoriji grada, svih naseljenih mesta i da nastavimo sa izgradnjom nove vodovodne mreže, kazao je Cvetanović. Naš je zadatak u narednom periodu, ako krenemo od Gorine, gde se nalazi Fabrika za prčišćavanje otpadnih voda, do Gornje Jajine omogućimo i sekundarnu vodovodnu mrežu, tako da ćemo već sutra doneti na privremenom organu neke odluke da radovi koji su već završeni za vodovodnu mrežu a to je Živkovo, Priboj, prema Brestovcu se nastave jer su novac i planska dokumeta obezbeđeni.

Nakon završene prve dve nastavlja se i treća komponenta Projekta upravljanja otpadnim vodama Orio programa koja podrazumeva proširenje kanalizacione mreže 78 kilometara i tom kanalizacijom biće obuhvaćeno 16 naseljenih mesta od kojih 7 naselja dobija dogradnju a ostali novu kanalizacionu mrežu. Vredndost investicije koju finansira Banka za razvoj Saveta Evrope Holandije iznosi 18 miliona evra, u toku je sprovoženje Javne nabavke I otvaranje ponuda koji će biti sprovedeni do kraja, kazala je direktorka javnog preduzeća Vodovod Maja Milošević Milojić.

Izvođač radova je Hudrosolušn iz Niša.