Društvo Lebane Leskovac Vesti

Potpisan sporazum o zajedničkoj realizaciji GIS-a između grada Leskovca i opštine Lebane

U Svečanoj sali grada danas je potpisan sporazum o zajedničkoj realizaciji GIS-a između grada Leskovca i opštine Lebane.

Cvetanović i Bogdanović potpisali sporazum

„Ovim projektom gradu Leskovcu odobrena su sredstva za dalje proširenje Regionalnog GIS centra, u okviru JP “Urbanizam i izgradnja“ Leskovac. Opština Lebane postala je novi član Regionalnog GIS centra. Sada, regionalni GIS centar brine o geoprostornim podacima grada Leskovca, opštine Bojnik i opštine Lebane – rekao je predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović dodavši da je formiran regionali GIS centar pri JP “Urbanizam i izgradnja“ Leskovac, koji prevodi, unosi i administrira podatke Leskovca i Bojnika, koji su dostupni na portalu www.vidijug.rs“.

Predsednik Privremnog organa opštine Lebane, Ivan Bogdanović, istakao je ovom prilikom da će Lebane iskoristiti iskustvo koje Leskovac ima.

Bogdanović, predsednik Privremenog organa opstine Lebane

„Opština Lebane će iskoristiti iskustvo koje grad Leskovac ima, jer se Leskovac kao centar Jablaničkog okruga, uve nađe svim opštinama u Jablaničkom okrugu a takođe i opštini Lebane. Ono što će biti olakšica za naše građane, biće uvid u geografaski informacioni sistem i podatke koji do sada nisu bili dostupni. Ono na šta ćemo u budućem periodu raditi jeste razvoj Caričinog grada koji je na teritoriji opštine Lebane, on je veoma bitan za razvoj ne samo Jablaničkog nego i Topličkog okruga. Tako da u koraku sa tim radimo i na ovom projektu i to je samo jedan od projekata na kojima radimo zajedno, u narednom periodu ćemo sigurno raditi i na drugim projektima i na razvoju našeg južnog dela Srbije. Zahvaljujem još jednom gradonačelniku Cvetanoviću i njegovom timu koji su dali podršku u realizaciji ovog projekta.“

infocentarjug.rs