Društvo Leskovac Vesti

Grad Leskovac izdvojio 12,9 miliona dinara za asfaltiranje dve romske ulice

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca danas je sa svojim saradnicima obišao radove, koji se privode kraju, na asfaltiranju ulice Zeke Buljubaše u dužini od 427 metara, za šta je iz budžeta opredeljena suma od 10,3 miliona dinara, dok je za susednu ulicu Porečka, gde su takođe radovi u toku, opredeljeno 2,6 miliona dinara.

Predsednik privremenog organa grada Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je danas sa saradnicima obišao pomenute radove i rekao:

„Dokaz da smo posvećeni svakom centimetru puteva u gradu su upravo ovi radovi u Podvorcu, na ovim saobraćajnicama, značajnim za sve meštane ovog naseljenog mesta. Govoreći o ovom delu grada podsetiću vas da smo 2020. godine, u ovom mandatu, upravo u ove dve ulice izvršili rekonstrukciju vodovodne mreže sa ukupno 8,2 miliona dinara.

2019. godine smo u ulicama Radanska i Sutjeska izvršili radove na izgradnji atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže i uređenju kolovoza, i za te namene opredelili sredstva od 32 miliona dinara,“ rekao je Cvetanović i zahvalio se svim meštanima ovog kraja na strpljenju.

Cvetanović je ovom prilikom najavio da će se sutra na sednici Privremenog organa usvojiti odluka kojom će se prebaciti 2 miliona dinara za crkvu koja se nalazi u naselju Slavko Zlatanović.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da je projekat i predmet radova rekonstrukcija kolovozne konsturkcije i dodao je da urađen novi tampon od šljunka, novi tampon od tucanika, da se sada ugrađuje asfalt, iznevilisani su šaht poklopci, gajger slivnici, rešeno je odvodnjavanje.