Hronika Srbija Vesti

Uhapšena osumnjičena da je oštetila budžet i poverioce preduzeća za 104.776.297 dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom – Odsekom u Kraljevu i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su
M. K. (1968), odgovorno lice privrednog društva „Panfruit“ iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja i na taj način oštetila budžet Republike Srbije i poverioce preduzeća za 104.776.297 dinara.

Ona se tereti da je, tokom 2020. godine, prodala različitu robu koja se nalazila na zalihama PD „Panfruit“ u vrednosti od 132.878.733 dinara, što nije evidentirala u knjigovodstvenim evidencijama tog preduzeća, već je, kako se sumnja, lažno prikazala da je ta roba otpisana, jer se usled stajanja u magacinima pokvarila i propala.

M. K. novac od prodaje robe nije uplatila na tekuće račune firme u kojoj je radila niti je tako stečenim novcem izmirila potraživanja poverilaca „Panfruita“, već je, kako se sumnja, 13 poverilaca oštetila za 59.204.734 dinara.

Takođe, osumnjičena se tereti da je novac od prodate robe zadržala za sebe bez obračuna i plaćanja poreza na prihode od kapitala i na taj način oštetila budžet Republike Srbije za 45.571.563 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

infocentarjug.rs