Hronika Srbija Vesti

Uprava carina: Oduzeto preko 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini

U prethodnih nekoliko dana na graničnim prelazima oduzeto je preko 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini, saopštila je Uprava carina.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Kako se navodi u saopštenju, niz pokušaja krijumčarenja čaja za mršavljenje počeo je 11. avgusta kada je kod 58-godišnje putnice, u prtljažniku autobusa koji se vraćao iz Turske, otkriveno 202 kutije čaja koje ona nije prijavila.  Na graničnom prelazu Gradina, 14. avgusta, u kamionu koji je, takođe dolazio iz Turske, otkrivena je tona neprijavljene robe, a među farmerkama, duksevima, trenerkama, majicama i dresovima za koje se sumnja da su kopija poznatih robnih marki, otkriveno je i 500 kutija turskog čaja za mršavljenje “Trex tea“.

Foto: Uprava carina RS

„Podsetimo da deo ličnog prtljaga svakog putnika može biti samo roba u količinama za ličnu upotrebu, a nikako ona koja je očigledno namenjena daljoj preprodaji. Pritom, ne treba zaboraviti da krijumčarenje i korišćenje bilo kakvih neispitanih preparata može predstavljati potencijalni rizik po zdravlje, pa putnici i sa tog aspekta treba da razmisle da li se ovakav rizik isplati“, navodi se u saopštenju.

Foto:Uprava carina