Vesti

Uspešna vežba "Štit 2015"

Velika antiteroristička vežba svih bezbednosnih službi u Srbiji „Štit 2015“, koja je izvedena na više lokacija u Beogradu, uspešno je danas završena, a premijer Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je sposobnosti bezbednosnih službi.

Vučić je sa ministrima u vladi, načelnikom Generalštaba VS Ljubišom Dikovićem, predsednikom RS Miloradom Dodikom i drugim funkcionerima, posmatrao vežbu, nakon čega je razgovarao sa predstavnicima službi bezbednosti i upoznao se sa opremom kojom raspolažu i koju su koristili tokom vežbe.

Raport Vučiću, pored koga su bili i ministri unutrašnjih poslova i obrane Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić, predao je komandant Žandarmerije Goran Dragović.

Vučić je pripadnicima bezbednosnih snaga čestitao na uspešno obavljenom poslu i izvedenoj vežbi „Štit 2015“.

„Živela Srbija“, rekao je premijer.

U vežbi je učestvovalo oko 700 pripadnika Bataljona za protivteroristicka dejstva „Sokolovi“, Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije, Bezbednosno-informativne agencije.

Bezbednosne službe pokazale su visok stepen obučenosti u rešavanju talačkih kriza na aerodromu „Nikola Tesla“ i Železnickoj stanici, kao i prilikom centralne pokazne vežbe održane u i pored Palate Srbija.

Kapaciteti srpskih snaga pokazani su i na reci, gde su na jednom od splavova savladani teroristi.

Cilj vežbe bio je prikazivanje zajedničkog delovanja svih službi u eventualnom pokušaju ugrožavanja bezbednosti.

Saobraćaj za automobile, autobuse i motocikle danas je izmenjen tako što je od 8 do 15 sati zatvoren Bulevar Nikole Tesle, od Ušća do Ulice trešnjinog cveta.

Beograd, 21. novembra 2015. - Pripadnici Specijalnih antiteroristickih jedinica tokom vezbe. Velika antiteroristicka vezba svih bezbednosnih sluzbi u Srbiji "Stit 2015", koja je izvedena na vise lokacija u Beogradu, uspesno je danas zavrsena, a premijer Srbije Aleksandar Vucic pohvalio je sposobnosti bezbednosnih sluzbi. Vucic je sa ministrima u vladi, nacelnikom Generalstaba VS Ljubisom Dikovicem, predsednikom RS Miloradom Dodikom i drugim funkcionerima, posmatrao vezbu, nakon cega je razgovarao sa predstavnicima sluzbi bezbednosti i upoznao se sa opremom kojom raspolazu i koju su koristili tokom vezbe.  FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ bk

FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ bk

 

Izvor:Tanjug