Kultura Leskovac Vesti

Vesna Dedić promovisla roman "NIčija" u Leskovcu

U prepunoj sali Leskovačkog kulturnog centra poznato TV lice RTS-a i sada već uspešna spisateljica Vesna Dedić promovisala je svoj najnoviji roman „Ničija“.

Leskovac – Dedićeva je na promociji rekla da je roman putokaz ženama čitaocima kako da „nauče da budu svoje“ i da je glavni junak romana Danka koja veruje da je život bajka kada si u zagrljaju onog koga voliš.
Njena drugarica Maša više veruje u basne jer uvek na kraju neko nekog prevari. Od rodne Budve, studentskih dana u Beogradu, do života u Stokholmu, njih dve prolaze decenije trošeći godine kao sate„, istakla je Dedićeva.

Vesna Dedic promocija 03

Autorka kultne emisije „Balkanskom ulicom“ istakla je da je u romanu pisala i o komunikaciji i kontaktima koje ima svakodnevno sa čitaocima, naglašavajući da se rado vraća u sredine gde je ranije imala promociju i gde publika odlično reaguje.
Naziv knjige inspirisan je baladom Ane Bekute „Ničija“, a kao inspiracija poslužile su i pesme Željka Joksimovića, Saše Matića i Zdravka Čolića. „Znam o čemu pišem, ali nemam naslov. Spremala sam se u to vreme za emisiju sa Anom Bekutom, preslušavala neke njene pesme i tako sam čula pesmu „Ničija“ koja govori o temi koju obrađujem u romanu. Tema je kako da u svom životu budeš svoja, a da budeš nečija, a da ne budeš ničija i svačija.“ naglasila je Vesna.

Vesna Dedic promocija 02

Vesna Dedić je naglasila da je to priča o greškama koje činimo bežeći od samoće, priča o neverstvu, umiranju ljubavi u braku, o podnošenju osećaja da ste iskorišćeni od dece, roditelja, supruga, ali ovo je istovremeno i roman o prastanju i veri da te onaj koji ume da voli uvek negde čeka, dodala je Dedićeva.

Vesna Dedic promocija 01