Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Vojni lekari posetili Gazdare

Danas je 3.Centar za obuku u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Medveđa, u selu Gazdare realizovao akciju Ministarstva odbrane Vojske Srbije “Vojni lekar na selu“.
Cilj akcije je bio pružanje opšteg lekarskog i stomatološkog pregleda deci i meštanima sela Gazdare i okoline. U ovoj akciji pored lekarske ekipe i vojnog veterinara iz sastava 3.Centra za obuku, učestvovali su agronom i predstavnici iz Doma zdravlja, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad i poljoprivredne službe opštine Medveđa.
 
Izvršen je opšti lekarski pregled 20 meštana, u sklopu koga je pacijentima, meren krvni pritisak, određivan nivo šećera u krvi i rađen EKG nalaz. Opšti stomatološki pregled je izvršen na 11 meštana.
Edukaciju i savetovanje stanovništva o zaraznim bolestima zajedničkim za životinje i ljude, kao i pregled 19 grla stoke izvršio je referent za veterinarsku službu Komande 3.CO. U toku trajanja akcije Crveni krst iz Medveđe podelio je pakete sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijim domaćinstvima u selu. Podršku ovoj akciji dao je i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić koji je istakao da su ovakve akcije veoma bitne i da će uvek imati podršku lokalne samouprave.