Vesti Vranje

Vranje: Sinoć otvorena Školska olimpijada

U Vranju su sinoć zvanično otvorene 10. Olimpijske sportske igre učenika, na kojima učestvuje rekordan broj od 7 000 osnovaca i srednjoškolaca iz cele Srbije.

Igre je otvorio ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić a otvaranju je prisustvovao i šef  Delegacije Evropske unije ambasador Majkl Devenport.

„Poruka koju moramo da pošaljemo je da su svih 7000 učesnika već pobednici i da je svako dete koje je uzelo učešće samo po sebi pobednik. Oni već nose onu najznačajniju medalju a to je poštovanje protivnika, poštovanje saigrača, način na koji pobeđujete i način na koji gubite. Zato mislim da sva ova deca ovde danas postaju bolji ljudi“, rekao je Udovičić i istakao da školski sport ima veliku ulogu u obrazovanju i odrastanju dece i da se nada da će učesnici na takmičenju sklopiti nova prijateljstva i svi zajedno slaviti pobede, ali i poraze.

„Da mogu da se vratim u vaše godine sport bi ponovo bio moj prvi i jedini izbor“, poručio je Udovičić učesnicima školske olimpijade.

Za 10. Školsku olimpijadu u Vranju su uređene sportske sale i tereni na otvorenom. Održavanje igara pomogli su Vlada Srbije, EU i grad Vranje.

Pre zvaničnog otvaranja školska Olimpijska baklja prošla je kroz 24 grada. Na svečanom otvaranju plamen su na binu u centru grada doneli učenici iz Vranja, gde je i zapaljen školski olimpijski plamen. Nakon otvaranja priređen je veliki vatromet.

Olimpijske sportske igre učenika biće završene 15.maja.