Društvo Lebane Vesti

Vrtić spremno dočekao novu školsku godinu

Novu školsku godinu PU “ Dečja radost” iz Lebana počela je na vreme i po utvrđenom planu i programu, izjavila je za naš portal direktorka ove ustanove Nevena Zdravković.

U toku letnjeg perioda ova ustanova, u kojoj borave naši najmlađi sugrađani, okrečila je sve prostorije u centralnom vrtiću i sredila mobilijar u dvorištu, a sve u cilju omogućavanja što kvalitetnijeg boravka mališana.

“Leto je period kada boravi manji broj dece u vrtiću te smo to iskoristili da okrečimo sve sobe u centralnom vrtiću, sredimo sam ulaz u zgradu, a takođe smo preuredili i dvorište. U dvorištu smo ofarbali postojeće rekvizite, preuredili letnjikovac, gde smo postavili nove klupice koje smo dobili kao donaciju od sportskog centra, fontana koja se nalazila na ulazu u zgradu prebačena je u centralni deo dvorišta, tako da nam sada dvorište izleda mnogo lepše. Rekviziti koji su bili oštećeni pomereni su iz dvorišta tako da je sada dvorište mnogo bezbednije za igru” naglašava Zdravkovićeva.

Prema njenim rečima trenutno se u vrtiću radi na sanaciji krova, koji na nekim mestima prokišnjava, kako bi se predstojeći jesnji i zimski period dočekao bez tih problema.

Nevena Zdravković ističe da je ove godine u predškolskim grupama veći broj dece nego prošle godine, tako da su sve grupe maskimalno popunjenje, kako u centralnom vrtiću tako i u izdvojenim odeljenjima kojih ima ukupno 15. Pored toga ima i 4 mešovite grupe i dve grupe koje rade specijalizovane programe po nalogu školske uprave.

“U tima specijalizovanim grupama, koje funkcionišu pri osnovnim školama “Radovan Kovačević Maksim” i “Vuk Karadžić” u Lebanu, borave deca od 3 do 5 godina koja nisu uspela da se upišu u vrtić zbog velike liste čekanja. Mi još uvek imamo dosta veliki broj dece na listi čekanja, ali se nadamo da ćemo tokom naredne godine dograditi zgradu centralnog vrtića i na taj način bi rešili problem sa listom čekanja” podvlači direktorka PU “Dečja radost” Nevena Zdravković.

Ono što ovu ustanovu očekuje u narednom periodu jesu Pertinijevi dani gde će po rečima direktorke Nevene Zdravković, ova ustanova nabaviti nove krevetiće i obnoviti igračke za svaku grupu.