Srbija Vesti

Vučević: Vojska Srbije nikada nije ušla na teritoriju KiM, saradnja sa KFOR odlična

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da Vojska Srbije (VS) nikada nije ušla na teritoriju KiM i da će to učiniti, ukoliko dobije takvu naredbu od predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS i ispunuti sve svoje zadatke efikasno i uspešno, ali i da bi u takvom slučaju prvo bio obavešten KFOR.

Na konferenciji za novinare sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićom u Domu VS, Vučević je rekao da Republika Srbija do sada nije morala da donosi takvu odluku, a da će u budućnosti činiti sve da se takva odluka ne donese.

Vučević je istakao da potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji je dao ostavku na tu funkciju, nije učestvovao u vojnim vežbama na Pasuljanskim livadama i da to što neko pušta snimke sa nejasne lokacije i sa neidentifikovanim licima ne znači apsolutno ništa.

„Vrlo bitna stvar, Milan Radoičić nije učestvovao na vojnim vežbama na Pasuljanskim livadama. Tačka. To što neko pušta termovizijske snimke sa nejasne lokacije sa potpuno neidentifikovanim ljudima i licima ništa apsolutno ne mora da znači“, rekao je ministar na konferenciji za novinare.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić