Društvo Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Večeras u Kulturnom centru Medveđa koncert voklane grupe „LIBERO“

Večeras sa početkom od 19 sati, u Kulturnom centru Medveđa, održaće se koncert voklane grupe „LIBERO“ iz Leskovca u ukviru projekta „Umetnička muzika na jugu – Medveđa 2023 – črtvrta sezona“ koji je podržan od Ministarstva kulture.
Vokalna grupa „Libero“ iz Leskovca nastala je 2010. godine sa motivom očuvanja, negovanja i unapređenja višeglasnog pevanja u „a capella“ muškom sastavu. Repertoar vokalne grupe „Libero“ zasnovan je na srpskoj duhovnoj i narodnoj muzičkoj baštini i dopunjen istaknutim delima evropske i svetske muzičke literature. Pored duhovne i svetovne muzike, koju grupa ima na repertoaru, neguje i obrade pop, džez i evergrin standarda. Cilj umetničkog rada vokalne grupe „Libero“ je promocija i afirmacija kamernih vokalnih sastava, očuvanje muzičke baštine sa posebnim osvrtom na tradicionalnu muziku čitavog kraja i njen uticaj na kasnije nastale muzičke žanrove.
Vokalna grupa „Libero“ je do sada održala preko 300 javnih nastupa i više od 30 celovečernjih koncerata u Srbiji i inostranstvu.
Članovi Vokalne grupe „Libero“ su: Nikola Ilić ( I tenor ), Miroslav Stojković ( I tenor), Miroljub Cvetković ( II tenor) – umetnički rukovodilac, Vasilije Stamenković ( II tenor -bariton), Aleksandar Krstić (bariton), Miloš Janković ( bariton ), Nenad Mitrović (bas), i Zoran Šćepanović (bas).