Vesti

VUČIĆ: "HRVATSKA ROBA U IZLOGU A SRPSKA U ĆOŠKU"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija potpuno otvorila tržište za hrvatske kompanije i da traži „bar upola takve uslove i za naše kompanije“.

„Vi kada uđete u naše velike markete, kojima smo mi širom otvorili vrata, mi ne možemo da vidimo ‘Knjaz Miloš’, kompaniju koja je stara više od 200 godina, ali ćemo da vidimo sve druge“, rekao je Vučić novinarima u Požarevcu.

Vlada Srbije će, dodao je, da radi s hrvatskim prijateljima na tom poboljšanju, ali je primetio da kada „neko zarađuje ogroman novac u Srbiji treba da obezbedi minimalne uslove našim kompanijama u svojoj zemlji“.

Ovom prilikom Vučić je rekao da nema ništa protiv „Jane“ i drugih kompanija ali da srpski „Knjaz Miloš“ stoji u nekom ćošku i da iz tog razloga dolazi i do manje prodaje dok se naši proizvodi u zemljama tih kompanija i neprodaju.

„Samo tražimo da naše uspešne kompanije puste da rade bar 50 odsto u onakvim kapacitetima i pod onakvim uslovima kako mi njih puštamo da rade u Srbiji“ – rekao je premijer Vučić.