Vesti

VUČIĆ U DEČJEM KULTURNOM CENTRU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Dečjem kulturnom centru, gde je obeležen međunarodni dan ljudskih prava, da država mora nastojati da svakom detetu i svakom čoveku obezbedi ista prava, ali i jednake šanse za uspeh i život.

„Nije mi teško da priznam da se ljudskih prava setimo samo 10. decembra, a da ostalih dana imamo „pametnija posla. Ne bi smelo da se dogodi da imamo pametnija posla od toga, jer sve što dobro uradimo, a biće bolje, neće biti bolje, niti drugačije ako ne budemo vodili računa o budućnosti, ako ne budemo vodili računa o sprovođenju ljudskih prava“- rekao je premijer Vučić.

Prema njegovim rečima, u srpskom društvu su i prava dece bila nepoznanica, gde se ponašalo isključivo u skladu sa tradicionalnim shvatanjima, koja nekada nisu bila dobra.

Šaleći se kako je i na govornici pred njima jednako namrgođen kao i na televiziji, Vučić je mališane zamolio da ne budu namrgođena poput njega, da razmišljaju o budućnosti, ali i da razvijaju odgovornost i marljivost i da vredno uče u školi. „Igrajte se, imate vremena za to, ali najviše ćete u životu uraditi ako vredno učite i radite. Vaše je pravo da odrastete i budete sve što poželite – lekari, inženjeri, sportisti,slikari, pa i astronautio i da u tome što psoatnete budete najbolji na celom svetu“, rekao je Vučić.