Kosovo Srbija Vesti

Vulin: Vučić tražio puno jedinstvo

Predsednik vlade Aleksandar Vučić zatražio je od Srba sa KiM da obezbede puno jedinstvo među svim svojim političkim predstavnicima.Vučić je od njih zatražio i da učvrste jedinstvo među svim Srbima, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
“I ja sam siguran da će jedinstvo i biti postignuto. Ono što je veoma vazno danas odlučeno jeste da će Srbi preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke. Neće se više čekati ni Međunarodna zajednica, niti će se čekati vlasti u Prištini da se krene sa onim što je dogovoreno”, rekao je Vulin za Tanjug.
Dodao je da Zajednica srpskh opština mora da bude uspostavljena.
To je, podvlači, suština Briselskog sporazuma i kaže da Srbija nikada ne bi potpisala taj sporazum da u njemu nema ZSO.
„Dakle, ZSO mora biti formirana, bolje bi bilo u skladu sa Briselskim sporazumom i uz saglasnost svih potpisnika, a, ako to nije moguće, onda će Srbi na KiM preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke i to niko neće moći da im zameri“, rekao je Vulin.
Prema njegovim rečima, jedini način da Srbija bude uspešna, da sačuva svoje interese na KiM, jeste da ima čvrstu i jasnu politiku jedinstva između svih Srba na KiM i vlade Srbije.
“Kada god smo se tako ponašali, bili smo uspešni, kada god nismo, onda su dolazili sa strane neki drugi ljudi koji su to koristili protiv nas”, rekao je Vulin.
Osvrćući se na izjavu direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića da do 31. decembra treba povući sve štetne odluke, Vulin kaže da to upravo znači postići dogovor, jedinstvo, “kako da se sva politika vodi u skladu sa politikom vlade Republike Srbije”.