Bojnik Društvo Jablanički okrug Lebane Medveđa Sijarinska banja

Za infrastrukturu u devet lokalnih samouprava 1,4 milijarde dinara

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima devet lokalnih samouprava Ovčarsko-kablarske klisure i Jugozapadne Srbije za dodelu budžetskih sredstava u iznosu od ukupno 1,4 milijarde dinara.

Reč je o sredstvima za sufinansiranje razvojnih infrastrukturnih projekata, a ugovore sa ministrom su potpisali gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, član gradskog veća Leskovca Zoran Branković. Ispred opštine Prokuplje ugovor je potpisao predsednik te opštine Milan Aranđelović, za grad Kraljevo gradonačelnik Predrag Terzić, zatim ispred opštine Lebane predsednik Ivan Bogdanović, za opštinu Medveđa predsednik Dragan Kulić, u ime opštine Kuršumlija predsednik Vojimir Čarapić, a za opštinu Bojnik predsednik te opštine Nebojša Nenadović.

Vesić je nakon ovog potpisivanja rekao da su ovakvi, iako naizgled mali projekti od velikog značaja za državu, jer je infrastruktura ono što omogućava razvoj turizma, poboljšanjem mobilnosti i pristupa, a samim tim i ekonomije zemlje.

“Iako su ovo naizgled mali projekti, oni svakako čine deo mozaika novog lica Srbije. Ovo je ideja premijerke Ane Brnabić, koju sam oberučke prihvatio i sproveo, a sigurni smo oboje da će sledeće godine sredstva biti još više sredstava”, rekao je Vesić.

On je dodao da će u narednom periodu razgovarati i sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji oko podrške ovom programu, jer je Evropa tako pokazala da joj je stalo da razvoja svakog mesta u Srbiji.

“U ime premijerke i svoje ime mogu da kažem da smo sigurni da ćemo sledeće godine moći da izdvojimo više sredstava za ovakve projekte, i da pokrijemo više opština”, rekao je Vesić.

On je naglasio da je predsednik Vučić već promovisao jedan od projekata za čiju je izgradnju danas potpisan ugovor, a to je vidikovac na vrhu Ovčarsko – kablarske klisure. Obezbedili smo sredstva za izgradnju pešačko – biciklistickog mosta i repliku srpskog srednjovekovnog sela ispred drevnog grada Maglič, koji se sada rekonstruiše, vizitorski centar u Caričinom gradu, rekonstrukciju Đavolje varoši.

infocentarjug.rs